Privacy

Wij vinden de bescherming van jouw privacy belangrijk. Er zijn wetten en regels waardoor de privacybescherming voor jou is gewaarborgd. Dit is belangrijk bijvoorbeeld bij het dossier dat we over jou bijhouden. Hierin staan je gegevens, zoals je voor- en achternaam, adres, burgerservicenummer, geboortedatum en alle contacten, afspraken, plannen en rapporten.  In ons privacyreglement staat hoe wij met jouw gegevens om moeten gaan. Je kunt ons volledige privacyreglement downloaden. Klik hier.

De functionaris gegevensbescherming van JbOV is bereikbaar via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inzage van gegevens
Als je 12 jaar of ouder bent, kun je jouw dossier inzien. Als je wilt, mag je ook stukken uit je dossier kopiëren. De jeugdbeschermer kan je hier meer over vertellen.

Corrigeren van gegevens
Als je iets in je dossier wilt laten veranderen, kun je dat per brief of via de e-mail laten weten. Sommige gegevens kunnen we niet aanpassen. Je kunt wel altijd vragen om jouw mening duidelijker in het dossier op te laten nemen. Hierover kan de jeugdbeschermer je meer vertellen.

Doorgeven van gegevens aan anderen
We mogen jouw gegevens niet zomaar aan andere mensen doorgeven. We doen dit alleen als jij en/of je ouders daar toestemming voor geven.
Gemeenten vragen jouw persoonsgegevens op die alleen maar mogen worden gebruikt voor de facturering van ons werk. Met andere hulpverleners die bij jou betrokken zijn en met de Raad voor de Kinderbescherming mogen we ook gegevens uitwisselen zonder jouw toestemming of die van je ouders. We laten je dit dan altijd weten. 

Bewaren van gegevens
Als je geen hulp meer van ons krijgt, bewaren we je dossier nog minstens tien jaar. Wij mogen het dossier pas vernietigen als je het gezien hebt. Als dat niet het geval is, bewaren we je dossier tot 30 jaar na je 18e verjaardag.

 

Meer informatie over privacy? Check de privacy app op www.jeugdconnect.nl/privacy of bekijk het filmpje over privacy:  animatie.