Leren bij

Stageplekken bij Jeugdbescherming Overijssel

Jaarlijks bieden wij HBO-studenten de gelegenheid om bij ons stage te lopen. Wij bieden stageplaatsen aan derdejaars HBO-studenten van de studierichtingen MWD en SPH.

Aanvullend op de verschillende studierichtingen kennen de hogescholen sinds enige tijd het uitstroomprofiel van jeugdzorgwerker binnen de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Deze studierichting dien je te volgen om voor een stageplek in aanmerking te komen bij de teams jeugdbescherming en jeugdreclassering.
 
Voor meer informatie over de functies binnen de afdelingen jeugdbescherming en jeugdreclassering kun je kijken bij de functiebeschrijvingen.
_________________________________________________________________

Regio Twente:

Voor de stageperiode september 2019 – juni 2020 hebben wij voor de regio Twente stageplaatsen voor derde jaars HBO-studenten van de hogeschool Saxion (richting MWD/SPH). De stagiaires moeten het uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker volgen en stevig in hun schoenen staan.

  

Regio IJsselland:

In de regio IJsselland zijn stageplaatsen beschikbaar voor de jaarstage van september 2019 tot en met juni 2020. De stageplaatsen zijn voor 3de jaarsstudenten, richting MWD van de Hogeschool Windesheim en van de Gereformeerde Hogeschool te Zwolle. De studenten moeten het uitstroomprofiel jeugdzorgwerker (minor Ambulante hulpverlening in een gedwongen kader) volgen en stevig in hun schoenen staan.

 

Stagiaires komen in aanmerking voor een stagevergoeding conform CAO Jeugdzorg.
Binnen onze instelling zijn geen mogelijkheden voor studenten van leer-werktrajecten (BBL).