< terug

SAMENWERKEN

JbOV kiest voor een integrale benadering bij de begeleiding van jeugdigen en zoekt bij het oplossen van problemen afstemming met samenwerkingspartners. Structurele afstemming vindt plaats zowel in de wijkteams of Centra voor jeugd- en gezin, als aan de beschermingstafels op beleidsniveau. Door de verbinding met de samenwerkingspartners willen we het beste resultaat voor kinderen in de keten bereiken. Eind 2021 besluit het MT het gedachtengoed van ‘De beweging van 0’ te steunen. De ambitie is beogen dat de jeugdhulp stapje voor stapje steeds meer gaat bereiken voor jeugdigen, ouders en samenleving, tegen een rendabeler kosten-baten-verhouding. “De Beweging van 0” wil het streefniveau van ‘de 0’ toepassen op de hele samenleving. Steeds meer professionals, organisaties en gemeentelijke regio’s haken inmiddels aan. Van belang hierin is: “Groot denken en klein acteren” vanuit de visie door groot te denken bereik je meer. Inhoudelijke ambities die dienen als moreel kompas in ons dagelijks handelen, en in de inhoudelijke (transformatie)opgave die voor ons ligt.


Onderzoek

In april 2021 hebben wij onderzoek gedaan onder de samenwerkingspartners over hun tevredenheid over JbOV. Uitgangspunten voor het onderzoek waren de kernwaarden van JbOV. De eindbeoordeling was een 7,3.

  • Van de respondenten ervaart 91% dat medewerkers betrokken zijn;
  • 82% vindt medewerkers betrouwbaar;
  • 77% beoordeelt medewerkers als deskundig;
  • 82% van de respondenten ziet dat medewerkers verbindend werken.

Afstemming over passende zorg

Per maart 2021 zijn in Overijssel twee Regionale Expertteams (RET) gestart. Medewerkers van JbOV kunnen zaken waarbij zij vastlopen naar hen opschalen als zij in samenspraak met samenwerkingspartners niet tot een passend hulpverleningsaanbod kunnen komen. Het ontlast de medewerkers van JbOV bij de zoektocht naar passende hulp.


Traineeship voor gedwongen kader

Als een mogelijkheid om gekwalificeerde medewerkers te werven en te behouden werd in 2021 een traineeship ontwikkeld met de RvdK, Veilig Thuis en JbOV. Jonge professionals kunnen in een periode van twee jaar bij alle drie de organisaties acht maanden ervaring opdoen. Na twee jaar kunnen zij kiezen bij welke organisatie ze willen werken. De ontwikkeling van het traineeship maakt deel uit van de transformatie-agenda. De gemeenten in IJsselland kwamen daarom met een tegemoetkoming in de kosten van de trainees, de loonkosten en de werkgeverslasten.

Traineeship voor gedwongen kader

Afstemming over passende zorg

Onderzoek onder ketenpartners

< terug