contact.jpg

Regiokantoor IJsselland:

Dokter Stolteweg 11, 8025 AV Zwolle
Postbus 568, 8000 AN Zwolle

De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Via het NS station Zwolle gaan er meerdere buslijnen naar de halte Isala ziekenhuis. Vanaf deze halte is het 3 minuten lopen.
Bezoekers die met de auto komen adviseren wij te parkeren bij het Stadionplein (MAC³PARK stadion PEC Zwolle; 1ste uur gratis parkeren). Via een loopbrug bij parkeervlak K kunt u oversteken naar het bedrijvenpark waar JbOV is gevestigd.  Bij JbOV is er geen parkeergelegenheid.


Bekijk op Google Maps

Regiokantoor Twente:

Bornsestraat 5, 7556 BA Hengelo
Postbus 237, 7550 AE Hengelo

De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf NS station Hengelo is het 10 minuten lopen (door het centrum). 
Parkeren bij de locatie is goed mogelijk, tegen betaling.


Bekijk op Google Maps

Telefoon: (088) – 8 5678 00
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK-nummer: 05067459
Agb-code: 98099445

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur. Buiten kantooruren zijn wij voor dringende gevallen 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor onze cliënten op 088 - 856 78 00.

Woonplaatsbeginsel; speuren naar wie de rekening betaalt

Per 1 januari 2022 is de Jeugdwet aangepast wat betreft het woonplaatsbeginsel. Belangrijk, want mede op basis van het woonplaatsbeginsel wordt de financiering van de jeugdzorg geregeld. De wijziging in de Jeugdwet is een verbetering op de oorspronkelijke wet, maar zorgde eerst voor heel veel extra administratieve last bij zowel de gemeenten als bij zorgaanbieders en Jeugdbescherming Overijssel (JbOV). Bij JbOV hebben veel medewerkers tijdens de uitvoering van hun werk te maken met het woonplaatsbeginsel. De jeugdbeschermers, de medewerkers van de secretariaten èn Truus Renirie van de afdeling Financiën & Informatievoorziening. Met Truus ga ik in gesprek over de toepassing van deze wetsaanpassing in de praktijk.  

Lees meer