over-jbov.jpg

De cliëntenraad is het formele inspraakorgaan dat opkomt voor cliënten van JbOV. De raad is er voor de gemeenschappelijke cliëntenbelangen.

Wat doet de Cliëntenraad?

De cliëntenraad (CR) houdt zich bezig met alle zaken die voor cliënten – jongeren én ouders – van belang zijn. De raad heeft regelmatig overleg met de bestuurder. Dan komt de cliëntenraad op voor de gezamenlijke belangen van cliënten. Het overleg gaat over zaken als de werkwijze van JbOV, cliëntentevredenheid, cliëntenparticipatie, financiën en toekomstplannen. De CR heeft een onafhankelijke positie die wettelijk geregeld is.

 De cliëntenraad laat zich ook adviseren door een zogenoemd cliëntenpanel. Dit zijn mensen die online meedenken en adviseren over onderwerpen die JbOV-cliënten aangaan. Ook deelnemen aan het cliëntenpanel? Laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een cliëntenraad komt op voor collectieve cliëntenbelangen. De CR behartigt niet de belangen van één cliënt, zij kan niet ingaan op individuele vragen of klachten. Dit is het Jaarplan 2021 cliëntenraad .

Help, een jeugdbeschermer is ook maar een mens!

Jeugdbeschermer Natasja
Het vak jeugdbeschermer is een heftig, maar prachtig vak. Ondanks dat er veel kritiek is op hoe we ons werk doen, gebeuren er echt ook veel goede dingen. Dat moet ook wel, anders is het voor mij niet vol te houden. Maar hoe ver gaat dat nou, dat jeugdbeschermer zijn? Eerder schreef ik al over de impact van jeugdbeschermer-zijn op partners. Althans mijn partner. Maar er is meer…..

Lees meer