Cliënttevredenheid

Nieuws over het onderzoek "Cliënten geven hun mening"
In september en oktober 2017 heeft de cliëntenraad van Jeugdbescherming Overijssel laten onderzoeken wat jongeren en ouders vinden van de ondersteuning en begeleiding door jeugdbescherming en jeugdreclassering. Jongeren en ouders hebben de vragenlijst zelf ingevuld of tijdens een telefonisch interview laten invullen door onafhankelijke onderzoekers van Stichting Alexander. Het onderzoek is nu afgesloten. De voorlopige respons is als volgt:
Jongeren Jeugdbescherming - Totaal: 67 (incl. tel. afname: 23) = 10%
Ouders Jeugdbescherming - Totaal: 93 (incl. telefonische afname: 24) = 8%
Jongeren Jeugdreclassering - Totaal: 24 (incl.telefonische afname:21) = 8%
Ouders Jeugdreclassering - Totaal: 18 (incl. telefonische afname: 16) = 8%
We bedanken alle jongeren en ouders die hebben meegedaan. Door mee te doen aan dit onderzoek, helpt iedereen mee om ervoor te zorgen dat jeugdbescherming en jeugdreclassering goede begeleiding blijven geven en verbeteren wat beter moet.

Wat gaan we doen met de antwoorden?
De onderzoekers schrijven een rapport over de antwoorden van jongeren en ouders. De cliëntenraad bespreekt met Jeugdbescherming Overijssel wat er uit het onderzoek is gekomen en geeft adviezen over wat er moet gebeuren. Wanneer het onderzoek klaar is, zetten we het rapport en onze adviezen in december 2017 hier op deze pagina. Hou deze website daarom in de gaten.

Heb je meegedaan aan het onderzoek en wil je meepraten over de uitkomsten? De cliëntenraad organiseert hiervoor een bijeenkomst. Wil je meedoen aan deze bijeenkomst, en heb je je nog niet opgegeven? Dat kan nog steeds, door ons een mailtje te sturen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.