contact.jpg

Nieuwsberichten

Op 28 september organiseert Jeugdbescherming Overijssel samen met Samen Veilig Midden-Nederland het event Jeugd Centraal. Deze middag staat in het teken van jongerenparticipatie in de jeugdzorg.

 Tijdens deze middag worden er verschillende workshops georganiseerd door (voormalige) jongeren vanuit de jeugdbescherming. De workshops staan in het teken van dans, expressie en creativiteit. Op deze manier nemen zij ons mee in hun verhaal.
Het event vindt plaats op Campus Werkspoor in Utrecht. 

Premiêre Rauw & Hoop
Op deze dag vindt ook de première plaats van de docu-serie Rauw en Hoop: 6 jongeren, 6 verhalen. Openhartig en eerlijk. Hoe kijken zij terug op hun jeugd en de betrokkenheid van jeugdzorg? Hoe heeft dit hen gevormd tot wie ze nu zijn? De trailer is hier te bekijken.

In opdracht van JbOV en Samen Veilig Midden-Nederland is deze docu-serie tot stand gekomen. De jeugdbeschermingsorganisaties hebben de jongeren geworven en zijn verder niet betrokken geweest bij de productie en uiteindelijke resultaten. De jongeren hebben samengewerkt met de filmmaker en de regisseur. Op deze manier is het hun persoonlijke verhaal geworden met een hoopvolle boodschap voor anderen.

Wil je aanwezig zijn op 28 september? Meld je dan hier aan. Er is plek voor 100 deelnemers. Vol=vol dus wees er snel bij.

jeugd centraal header