contact.jpg

Nieuwsberichten

Houd jij ons een spiegel voor? Jouw mening telt!
Bij JbOV hechten we veel waarde aan de feedback van onze cliënten. Op dinsdag 13 juni 2023 vindt er van 13.00 - 16 .00 uur een spiegelbijeenkomst plaats in Hengelo (OV). Cliënten van JbOV kunnen zich hiervoor aanmelden.

Wat is een spiegelbijeenkomst?
Een spiegelbijeenkomst is een methode, waarbij Jeugdbescherming Overijssel feedback ophaalt bij haar cliënten; ouders, kinderen, pleegouders, etc. De feedback is bedoeld om te blijven reflecteren en kritisch te kijken naar onze dienstverlening. Een onafhankelijke gespreksleider bevraagt de deelnemers naar hun ervaringen, zowel de positieve als de negatieve. Achter de kring van de deelnemers zitten de toehoorders. Dat zijn de mensen (leden van de cliëntenraad, professionals,leidinggevenden en eventueel andere belanghebbenden), die van de bijeenkomst willen leren.

Geen discussie, wél feedback
Het gaat alléén om feedback; er vindt geen discussie met de toehoorders plaats. De deelnemers kunnen daardoor open zijn en hun ervaringen vertellen. De toehoorders mogen niet reageren en kunnen dus rustig luisteren: zij mogen zich alleen maar openstellen voor de ervaringen en verhalen.
Een spiegelbijeenkomst kenmerkt zich door haar veilige karakter voor zowel de deelnemers als de toehoorders.

Ben je cliënt van JbOV en heb je belangstelling? Voor meer informatie en aanmelden kan je mailen naar cliëDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

flyer over de spiegelbijeenkomst