professionals.jpg

Hoe zit de jeugdzorg eigenlijk in elkaar? Wat is de bedoeling van de Jeugdwet en hoe wordt jeugdzorg ingekocht? Op deze en vele andere mogelijke vragen van nieuwe gemeenteraadsleden over jeugdzorg geeft de website www.ditisjeugdzorg.nl  antwoord. Jeugdzorg Nederland maakte deze website speciaal voor gemeenteraadsleden.

Raadsleden zijn net geïnstalleerd en de portefeuilles verdeeld. Dit is het moment voor raadsleden om zich in te lezen in het veelomvattende dossier jeugdzorg. De website ditisjeugdzorg.nl helpt hen een eind op weg.’ Veel gemeenteraadsleden vinden dat ze weinig grip krijgen op jeugdzorg, waardoor ze moeite hebben hun gemeentebestuur goed te controleren. Terwijl juist gemeenteraden aan zet zijn bij het vormgeven van het lokale jeugdzorgbeleid.

De wijze waarop de jeugdzorg is georganiseerd, verschilt per gemeente. Dat maakt het moeilijk om een landelijke blauwdruk te maken van wat er moet gebeuren. De informatie op ditisjeugdzorg.nl daagt raadsleden uit om op onderzoek uit te gaan en vragen stellen over het jeugdbeleid in de eigen gemeente.

 

Ik ben blij dat innovatie bij JbOV een duidelijke kans krijgt

Joost van der Zee, teammanager

In de nieuwe rubriek #passthemic gaan we in gesprek met een medewerker van JbOV over zijn/haar rol en betrokkenheid bij de organisatie. We trappen af met Joost van der Zee, teammanager jeugdreclassering én portefeuillehouder innovatie. Dit gesprek richt zich op innovatie.

Lees meer