Privacy

Wij vinden de bescherming van de privacy van u en uw zoon/dochter belangrijk. Er zijn wetten en regels waardoor uw privacy is gewaarborgd. Elke jongere heeft een eigen dossier. Hierin staan  gegevens, zoals voor- en achternaam, adres, burgerservicenummer, geboortedatum en alle contacten, afspraken, plannen en rapporten.
In ons privacyreglement staat hoe wij met de gegevens van u en uw zoon/dochter om moeten gaan. U kunt ons volledige privacyreglement downloaden. Klik hier.

De functionaris gegevensbescherming van JbOV is bereikbaar via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Inzage van gegevens
U heeft recht op inzage in uw eigen persoonsgegevens. Heeft u het gezag over uw zoon/dochter, dan heeft u ook inzage in de gegevens van hem/haar. Als hij/zij 16 jaar of ouder is, moet uw zoon/dochter u toestemming geven voor inzage in zijn/haar gegevens. Als u het dossier wilt inzien, verzoeken wij u dat schriftelijk aan te vragen. Wij maken dan een afspraak met u.

 

Corrigeren van gegevens
Als u iets in het dossier wilt laten veranderen, kunt u dat per brief of via de e-mail laten weten. Zet daarin de naam van uw zoon/dochter die in het dossier staat, en geef aan wat u precies wilt laten veranderen. Wij mogen om verschillende redenen niet alle gegevens aanpassen. U kunt wel altijd vragen uw mening duidelijker in het dossier op te laten nemen.

 

Doorgeven van gegevens aan anderen
Als wij de gegevens van u en uw gezin aan anderen doorgeven, vragen wij daar eerst uw toestemming voor.
Gemeenten vragen persoonsgegevens op van zoon/dochter, die uitsluitend mogen worden gebruikt voor de facturering van ons werk. Met andere hulpverleners die bij uw zoon/dochter betrokken zijn en met de Raad voor de Kinderbescherming mogen we ook gegevens uitwisselen zonder uw toestemming. Dit is wettelijk zo geregeld. Wij brengen u hier altijd van op de hoogte.

 

Toegang tot dossier voor kwaliteitsverbetering
Daarnaast kunnen kwaliteitsmedewerkers dossiers inzien voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles en voor onderzoek bij incidenten en calamiteiten.

Bewaren van gegevens
Als uw zoon/dochter geen hulp meer van ons krijgt, bewaren we het dossier in principe nog minstens vijftien jaar. Wij mogen het dossier pas vernietigen als uw zoon/dochter het gezien heeft. Zolang dat niet zo is bewaren we het dossier tot maximaal 30 jaar na zijn/haar 18e verjaardag.