Privacy

Wij vinden de bescherming van de privacy van u en uw zoon/dochter belangrijk. Er zijn wetten en regels waardoor uw privacy is gewaarborgd. Elke jongere heeft een eigen dossier. Hierin staan  gegevens, zoals voor- en achternaam, adres, burgerservicenummer, geboortedatum en alle contacten, afspraken, plannen en rapporten.
In ons privacyreglement staat hoe wij met de gegevens van u en uw zoon/dochter om moeten gaan. U kunt ons volledige privacyreglement downloaden. Klik hier.

De functionaris gegevensbescherming van JbOV is bereikbaar via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Inzage van gegevens
U heeft recht op inzage in uw eigen persoonsgegevens. Heeft u het gezag over uw zoon/dochter, dan heeft u ook inzage in de gegevens van hem/haar. Als hij/zij 16 jaar of ouder is, moet uw zoon/dochter u toestemming geven voor inzage in zijn/haar gegevens. Als u het dossier wilt inzien, verzoeken wij u dat schriftelijk aan te vragen. Wij maken dan een afspraak met u.

 

Corrigeren van gegevens
Als u iets in het dossier wilt laten veranderen, kunt u dat per brief of via de e-mail laten weten. Zet daarin de naam van uw zoon/dochter die in het dossier staat, en geef aan wat u precies wilt laten veranderen. Wij mogen om verschillende redenen niet alle gegevens aanpassen. U kunt wel altijd vragen uw mening duidelijker in het dossier op te laten nemen.

 

Doorgeven van gegevens aan anderen
Als wij de gegevens van u en uw gezin aan anderen doorgeven, vragen wij daar eerst uw toestemming voor.
Gemeenten vragen persoonsgegevens op van zoon/dochter, die uitsluitend mogen worden gebruikt voor de facturering van ons werk. Met andere hulpverleners die bij uw zoon/dochter betrokken zijn en met de Raad voor de Kinderbescherming mogen we ook gegevens uitwisselen zonder uw toestemming. Dit is wettelijk zo geregeld. Wij brengen u hier altijd van op de hoogte. Meer informatie over privacy en wetgeving vindt u op www.jeugdconnect.nl/privacy

 

Toegang tot dossier voor kwaliteitsverbetering
Daarnaast kunnen kwaliteitsmedewerkers dossiers inzien voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles en voor onderzoek bij incidenten en calamiteiten.

Bewaren van gegevens
Als uw zoon/dochter geen hulp meer van ons krijgt, bewaren we het dossier in principe nog minstens vijftien jaar. Wij mogen het dossier pas vernietigen als uw zoon/dochter het gezien heeft. Zolang dat niet zo is bewaren we het dossier tot maximaal 30 jaar na zijn/haar 18e verjaardag.