ouders-en-jongeren.jpg

Onze jeugdbeschermers willen goed bereikbaar zijn voor de jeugdige en zijn ouders. Daarom maken zij duidelijke afspraken over hun beschikbaarheid. Zo kunnen zij iedereen aandacht geven wanneer dat nodig is. 

Bereikbaarheid van de jeugdbeschermer

De jeugdbeschermer deelt zijn e-mailadres en zijn mobiele telefoonnummer met de jeugdige en zijn ouders tijdens het eerste contact. De jeugdbeschermer vertelt welke dagen van de week hij werkt en beschikbaar is. Bij JbOV gebruiken we e-mail via een beveiligde verbinding vanwege de privacy gevoeligheid. Is de jeugdbeschermer zelf niet bereikbaar maar is het dringend nodig iemand te spreken? Bel dan naar het algemene telefoonnummer van JbOV 088 – 856 78 00 en vraag naar de bureaudienst.

Dringend hulp nodig ná kantoortijd of in het weekend?

Jeugdbescherming Overijssel is buiten kantooruren bereikbaar voor noodgevallen. Is er dringend hulp nodig na 17.00 uur of in het weekend? Dan kan gebeld worden met de bereikbaarheidsdienst van JbOV. De bereikbaarheidsdienst is buiten kantooruren bereikbaar voor cliënten via het algemene telefoonnummer 088 – 856 78 00. Een medewerker van de telefoondienst neemt het gesprek aan en kan contact opnemen met een jeugdzorgwerker.

Twintig hulpverleners zonder gewenst resultaat

Brief van een ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundigheid is niet altijd ver te zoeken. Binnen Jeugdbescherming Overijssel werken er meerdere medewerkers met persoonlijke ervaringen in de jeugdzorg. Door deze te combineren met kennis en deskundigheid ontstaat er een stevige basis voor goede kwaliteit van hulpverlening. Het kan een andere 'kijk' of nieuwe inzichten geven aan collega's, wanneer we, ondanks de drukte, even durven stil te staan en luisteren...

Lees meer