ouders-en-jongeren.jpg

Onze jeugdbeschermers willen goed bereikbaar zijn voor de jeugdige en zijn ouders. Daarom maken zij duidelijke afspraken over hun beschikbaarheid. Zo kunnen zij iedereen aandacht geven wanneer dat nodig is. 

Bereikbaarheid van de jeugdbeschermer

De jeugdbeschermer deelt zijn e-mailadres en zijn mobiele telefoonnummer met de jeugdige en zijn ouders tijdens het eerste contact. De jeugdbeschermer vertelt welke dagen van de week hij werkt en beschikbaar is. Bij JbOV gebruiken we e-mail via een beveiligde verbinding vanwege de privacy gevoeligheid. Is de jeugdbeschermer zelf niet bereikbaar maar is het dringend nodig iemand te spreken? Bel dan naar het algemene telefoonnummer van JbOV 088 – 856 78 00 en vraag naar de bureaudienst.

Dringend hulp nodig ná kantoortijd of in het weekend?

Jeugdbescherming Overijssel is buiten kantooruren bereikbaar voor noodgevallen. Is er dringend hulp nodig na 17.00 uur of in het weekend? Dan kan gebeld worden met de bereikbaarheidsdienst van JbOV. De bereikbaarheidsdienst is buiten kantooruren bereikbaar voor cliënten via het algemene telefoonnummer 088 – 856 78 00. Een medewerker van de telefoondienst neemt het gesprek aan en kan contact opnemen met een jeugdzorgwerker.

Doen we de juiste dingen en waar moeten we ontwikkelen?

Corné Dijkstra, kwaliteitsmanager 

Bij JbOV vinden we het belangrijk om kwaliteiten te behouden en te benutten. Dit hoeft niet altijd een overstap naar een andere functie te betekenen. De kans om intern door te groeien ligt niet voor het oprapen, maar als het voorbij komt, dan moet je een poging wagen. Corné heeft zijn kans met beide handen aangegrepen. 

Lees meer